BUS SCHEDULES – FRIDAY

Here are the bus schedules for today.

Link to schedules in dropbox. 

UPDATE! Revised festival programme Friday 10th of August

Strong wind at Kalvøya Friday the 10th of August! Please read the revised program.

The App is ready for downloading!

Our own festival app is now ready to be downloaded on Apple store and on Google Play . We would recommend that you download it before the festival.

Get to know the program!

The festival program is shaping up by the minute, and we encourage everyone to check our webpage for continually updates about the seminars and activities. There´s a lot going on at Spekter and it may seem confusing – Here are some key times it is good to know about:

Join the colour run at Spekter!

A colour run is a way of combining fundraising for a good cause with changing the world through conscious action.

What is a Spekter colour run?

A Spekter colour run is a run where you collect sponsors who will pay money to support your effort in the run, while being splashed and showered in coloured powder.

Snart blir det SPEKTER – les våre siste oppdateringer

Med mindre enn 100 dager igjen før den beste uken i livet ditt har vi viktige oppdateringer til deg.

Samfunnsengasjement på Spekter

Hvem har egentlig ansvaret for klimaendringene, og hvordan kan vi gjøre noe med det? Hvordan skal vi forholde oss til konflikter rundt om i verden, og et stadig mer anspent forhold mellom supermaktene? Hva kan vi gjøre med at mange unge kjenner på kroppspress, og at stadig flere får problemer med sin psykiske helse?

Idrett og Helse på Spekter

Aktivitetene og seminarene vi tilbyr innenfor Idrett og Helse, skal være for alle. Alle kan delta på aktivitetene vi tilbyr, uavhengig av fysisk form, ferdigheter eller kunnskap. Fokuset ligger på det sosiale, idrettsglede og innsats.

Tro og dialog på Spekter

På Spekter har vi en haug med seminarer og aktiviteter hvor vi utforsker den kristne tro. Gjennomgående for alle er at de fokuserer på en gudstro i møte med unge menneskers liv i 2018. Kultur, etikk, religiøse praksiser og religionskritikk er derfor alle temaer som blir berørt på Spekter.

Kun en måned til tidligfrist!

Har du ikke meldt deg på Spekter enda? I dag er det kun en måned igjen før tidligfristen går ut. Meld deg på i dag for å få den billigste prisen på festivalen. 

Registreringen til Ten Sing scenen er åpen

I 2018 feirer Ten Sing 50 år og dette skal feires stort på Spekter.

Vi setter opp en stor Ten Sing scene som skal fylles med så mange Ten Sing konserter som mulig.
På den scenen ønsker vi å se DIN gruppe!

Registreringen åpner i dag, så her er det bare å kaste seg rundt og melde seg på.

Billettsalget åpner 1. des

Savner du sommer og ferie?
Det gjør vi!

1. Desember åpner vi billettsalget til Spekter sommeren 2018 og du kan allerede nå planlegge sommerferien neste år.

European Ten Sing-festival @ SPEKTER August 2018

2018 marks the 50th anniversary of the Ten Sing movement, and to celebrate the occasion, YWCA-YMCA invites Ten Sing groups from all over Europe to join the Ten Sing Festival at SPEKTER. Save the dates now and join the anticipation!

Sommer, sol, søndag og TROS:SPEKTER – se bilder fra søndag!

Etter lørdagens forsmak på hva Spekter har å by på, var ikke forventningene noe lavere til søndagen. Sola skinte over Kalvøya også denne dagen og Tros:Spekter preget seminarlista. Dagen startet som vanlig med morgenshow ledet av Maria og Sven. Deretter gikk deltakerne ut i sola klare til en ny festivaldag. Lowstoft hadde sin konsert på amfiscenen og satte en herlig sommerstemning som ramme for dagen. 

Storkoste seg med sol og seminarer – se bilder fra lørdag

Vel 1250 deltakere og frivillige kunne nyte festivallivet fullt ut da været klinte til med sol og tjue grader på Kalvøya lørdag.  Etter morgenshowet kunne deltakerne velge i alt fra Capture the flag til debatt med alle de politiske ungdomspartiene.

Ten Sing Norway-gutta slo til med egen musikkvideo

Temaet for morgenshowet i sirkusteltet lørdag var tid, press og stress. Til dette hadde gutta på Ten Sing Norway 16/17, A.K.A. Beatebedårerne,  laget låta Sekunder & År med tilhørende musikkvideo. Denne ble tatt svært godt i mot blant publikum. Se selv, så skjønner du hvorfor!

Vi er i gang på SPEKTER 2017- Se bilder fra fredag!

Etter en utrolig innsats fra fantastiske frivillige, så var festivalområdet på Kalvøya i Bærum endelig klart til å motta ungdommer og unge voksne fra hele landet til SPEKTER fredag kveld.

APPEN ER KLAR FOR NEDLASTING

Da er endelig årets app klar for nedlasting.

Følg disse linkene for å laste ned til din mobil før du ankommer Kalvøya:

Iphone

Android

BLI MED PÅ FARGESPRAKENDE GLOBALLØP PÅ SPEKTER!

Folk hvinte av fryd da KFUK-KFUM for første gang arrangerte Globalløp som fargeløp på den Spekter i fjor sommer. I år kan DU få oppleve fargefyrverkeriet og samtidig slå et slag mot fattigdom. Fine premier blir det også, så start sponsorjakta nå!

Påmelding til bandseminar og idrettsturneringer!

Da er det snart kun to uker til festival!

Påmelding til bandseminar, volleyballturnering og fotballturnering er nå ute på hjemmesiden.

Klikk dere inn på linken for å melde dere på.

NB! Frist for påmelding til bandseminar er 14.juni!

Oversiktsprogram

Lurer du på hvordan programmet ser ut på Spekter?
Her kommer en oversikt over de ulike dagene på festivalen. 

Spekter samarbeider med Tootfairy

Toothfairy er et musikkselskap som holder til i Sandvika. Frem mot festivalen i 2017 har Spekter og Toothfairy samarbeidet om å finne dyktige lovende lokale artister som kan spille på festivalen. Vi er så fornøyde med de artistene som besøker Kalvøya under Spekter i sommer. 

MELD DEG PÅ ÅPEN SCENE I DAG!

Da er endelig påmeldingen til «Åpen scene» klar og vi vil se DEG på scenen under Spekter!

Vennevervekampanje

Sommerens høydepunkt nærmer seg og vi ønsker at så mange som mulig kan få dele opplevelsen sammen med oss.
Derfor setter vi nå i gang en vervekampanje.
Verv venner til spekter og få kule premier når du kommer på Kalvøya!

To nye artister til Spekter!

Da har vi ikke bare én, men to nye artister klare for Spekter. Magnus Bechmann og Beharie skal spille hver sin dag på festivalen og vi gleder oss til konsert!

Phone Joan skal rocke Spekter!

Mandag 26. juni er det klart for en hardbarka bluesrockekonsert i sirkusteltet på Spekter. På scenen står Phone Joan med paljetter, en god dose attitude og sterke meninger. Og hva er vel kulere enn en skikkelig rockekonsert med et band bestående av flesteparten jenter? 

Kløver og Skarre R inntar sirkusteltet

Mandag 26. juni blir det tidenes sceneshow i sirkusteltet!

Kløver og Skarre R er en rapgruppe fra utkanten av Bergen. De leverer  høyt energisk sceneshow med god driv og raske tekster.

På Spekter er de klare for sirkusteltet!

Brødrene Stephen og Joakim kommer på besøk fra Taizé

I fjor fikk vi besøk fra klosteret i Taizé i Frankrike av Brother Stephen og Joakim, daværende voluntør i Taizé. Siden sist er også Joakim blitt bror i Taizé-fellesskapet, og de kommer begge tilbake for å delta på Spekter 2017.

 Lurer du på hva du kan gjøre på Spekter i sommer?

Vi er i full gang med å planlegge seminarer og aktiviteter for sommerens festival. Det vil dukke opp flere nye og spennende aktiviteter i løpet av våren, men vi kan allerede nå friste med…..

Trygve Skaug avslutter Spekter 2017

Husker dere salmen fra Spekter i 2016? Den er det Trygve Skaug som har skrevet. På sommerens festival får vi ikke bare nyte hans vakre tekster og melodier sunget av andre, men Trygve kommer selv 27. juni for å avslutte festivalen. 

Møt personene bak speideruniverset på Spekter!

Speidarkomiteen på Spekter arbeider med å lage eit lite speidarunivers inne på festivalområdet. Vi ønskjer å gi alle ikkje-speidarar eit inntrykk av leirlivet, og kva vi lærer som speidar.

To nye artister klare for Spekter!

Dagens gave fra oss er ikke èn artister, men TO artister til Spekter.
Begge bandene spiller konsert på Amfiscenen under Spekter 2017 og vi gleder oss enormt. 

Ole Børud tar med sitt 8-mannsband og avslutter Tros:spekter 25. juni

Søndag 25. juni får vi servert en musikalsk opplevelse i verdensklasse. Ole Børud tar med bandet sitt til Kalvøya for å avslutte Tros:spekter, og han har ikke spart på kruttet – hele 8 stykker blir å se oppe på scenen, og da med full blåserekke.

Vil du lage show på Spekter?

Liker du å – Skrive, danse, regissere, filme, redigere, synge, snekre, male, bygge, dramatisere, organisere, lage underholdning eller spiller du et instrument?…eller har du bare veldig mange rare idéer?

Hvert år jobber en gruppe med utforming av showene på Spekter og vi trenger flere folk!

dePresno tar med bandet sitt til Kalvøya 26.juni

Du så han sist på P3 Gull sammen med Astrid S, og 26. juni står han på hovedscenen i Sirkusteltet på Kalvøya sammen med bandet sitt. 

Bli med å forme Spekter 2017!

Planleggingen av sommerens Spekterfestival er i gang, og du er herved invitert til å være med! Være med på å lage tidenes festival for alle ungdommene, være med for å få en god festivalopplevelse selv. – Spekter er en unik mulighet til å være med å forme en festival fra bunnen av, sier frivillig Håvard Skjerdal.

Følg med på Spekter sin egen adventskalender hver dag frem mot julaften!

Spekter har i år en helt egen julekalender!

Julekalenderen får du med deg hvis du følger oss på Instagram.

Hver dag vil det komme informasjon og nyheter om festivalen til sommeren. I tillegg vil det komme konkurranser der du kan vinne diverse kule ting.

Hva er nytt på Spekter 2017?

Billettsalget til Spekter 2017 starter nå og vi har gjort noen endringer på festivalen i 2017 som vi tenker du må få med deg!

Spekter 2016 ble en stor suksess!

1500 unge mennesker var med da KFUK-KFUM for første gang arrangerte SPEKTER på nydelige Kalvøya i Bærum i sommer. Tilbakemeldingene er positive, ikke minst takket være innsatsen til de mange frivillige. – Jeg har selv vært med på mange KFUK-KFUM-arrangement og fått så mye igjen for det, og nå ønsker jeg å gi denne gleden videre, sier frivillig miljøansvarlig Elise Beate Lowzow (23).

Trenger du tips til julegave?

1. desember er en dato du bør merke deg!

Allerede da starter billettsalget til Spekter 2017 og det kan jo da bli den perfekte julegave! Vi gir i tillegg 10% rabatt på ordinært festivalpass frem til 24. desember (gjelder ikke konfirmantgrupper).

Bildegalleri 2016

Nå er det på tide med mimring!!

Her kommer bilder fra hele Spekter 2016 — sees på Spekter 23 – 28 juni 2017

Vellykket Globalløp 2016

Mer enn 200 ungdommer og unge voksne løp Globalløp til inntekt for kampen mot fattigdom i dag.
30 minutter, 100 kilo fargepulver og maaaange runder.

Totalt 240 000kr ble samlet inn til KFUK-KFUM Global.